Известие

Collapse
No announcement yet.

Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
    Абе някой гледал ли е лупите в какво състояние са? Ако и те са изпържени ще стане ли работата само с рециклиране на рефлекторите?
    Ептен от хора дето не четат целите теми.... Да човека това е направил... рециклирал си е РЕФЛЕКТОРА на ОПТИКАТА
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
    Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Абе някой гледал ли е лупите в какво състояние са? Ако и те са изпържени ще стане ли работата само с рециклиране на рефлекторите?
      Aхахахахахахахахахахахаха!!!
      166 2.4JTD 140PH

Comment

На лупата няма какво да и стане.
        Да с полагане на нов слой аламагама,проблема се решава.
        Както е писал и колегата Теодор,а и аз сле дпроцедурата става като ден.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          Да с полагане на нов слой аламагама,проблема се решава.
          Искренно ви пожелавам да е за дълго - дано да е така.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Искренно ви пожелавам да е за дълго - дано да е така.
            Ми аз сложих ксенон,мисля че след като няма точка на кипене трябва да изкара доста дълго.Друг е въпроса ако се сложи нормална крушка,предполагам "пърженето" започва отново и ще завърши скоро
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Изчетох всичко от началп -до край.От малък минавам за будно дете,но сега ще кажа нещо ,дето може на повечето от вас да се стори глупаво.Аз не съм виждал 166 без фарове за мъгла.Следите ли ми мисълта?Не ти стигат късите-хоп пускаш си халогенките за мъглта,спестяваш си разправии за рециклиране и нерви достатъчни да осиновиш дете сигурно, да не говорим за тия прословути 1000 лева на 2-3 години.За мен тва е решението.Чакам ГРАДИВНА критика колеги.Може и да бъркам някъде...
              Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                Изчетох всичко от началп -до край.От малък минавам за будно дете,но сега ще кажа нещо ,дето може на повечето от вас да се стори глупаво.Аз не съм виждал 166 без фарове за мъгла.Следите ли ми мисълта?Не ти стигат късите-хоп пускаш си халогенките за мъглта,спестяваш си разправии за рециклиране и нерви достатъчни да осиновиш дете сигурно, да не говорим за тия прословути 1000 лева на 2-3 години.За мен тва е решението.Чакам ГРАДИВНА критика колеги.Може и да бъркам някъде...
                Предпочитам за няколко дни срещу няма и 40 лв.да чакам да ми върнат рефлекторите.Мисля че е доста по-добре от това през ден да ме спират катаджийте за това че карам на халогени.А аз изминах доста километри с кандила вместо фарове,и честно да ти кажа халогенките не успяха да ми свършат работа.Очите ми се изморяваха след половин час шофиране.Едно е да имаш хубав фар и да пуснеш халоген...ама с кандило и халоген не става...

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                  Предпочитам за няколко дни срещу няма и 40 лв.да чакам да ми върнат рефлекторите.Мисля че е доста по-добре от това през ден да ме спират катаджийте за това че карам на халогени.А аз изминах доста километри с кандила вместо фарове,и честно да ти кажа халогенките не успяха да ми свършат работа.Очите ми се изморяваха след половин час шофиране.Едно е да имаш хубав фар и да пуснеш халоген...ама с кандило и халоген не става...

Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

• Добре,аз трябваше да ти кажа,пък колата си е твоя,парите-също.Късмет и да пишеш дали е по-добре,защото за едно си прав-40 лева не са болка за умиране.Пиши като имаш резултати
                    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

Добре,аз трябваше да ти кажа,пък колата си е твоя,парите-също.Късмет и да пишеш дали е по-добре,защото за едно си прав-40 лева не са болка за умиране.Пиши като имаш резултати
                      Е колега,то отдавна има резултат...
                      Разбира се положителен.Щом скептично настроената ми жена,успях да я убедя че това са старите фарове а не съм купил нови

Comment

...Не ти стигат късите-хоп пускаш си халогенките за мъглта,спестяваш си разправии за рециклиране и нерви достатъчни да осиновиш дете сигурно, да не говорим за тия прословути 1000 лева на 2-3 години.За мен тва е решението.Чакам ГРАДИВНА критика колеги.Може и да бъркам някъде...
                        Ето ти градивна критика: ползвайки този метод може и да "спестяваш" нещо, но вместо както казва колегата
                        Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                        срещу няма и 40 лв.
                        да решиш проблема, рискуваш тези 40 лв да отидат още при първите ченгета, които те спрат. Защото това с халогенките е лллеко нарушение на ЗДП.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Ами мойто виждане за нещата, след изминати много километри по тъмно, са че на една кола и трябват хубави къси фарове. Нито халогенни нито дългите са важни. Общо взето няма никакъв смисъл от ксенон на дългите например. Та като караш с нормалните 100 -110 при силно светещи и добре регулирани къси ако е средоточен човек вижда какво се случва и може да избегне дупка, препядствие както и недай си боже нещо да изкочи. Халогенните светят прекалено близко и при лоши къси виждаш дупката, но е прекалено късно да я избегнеш например. Също така колкото по надалеч е силна концентрирана светлина толкова по не се изморяваш. При много силни дълги, които в БГ може да ползваш доста рядко, се вижда наистина перфектно, но като ги изключиш се получава като все едно нямаш къси и за няколко секуди изпускаш почти всичко на пътя а после се мъчиш да видиш какво става. Та за извънградско нощно каране, трябват много хубави къси, и добри дълги но не прекалено силни, халогенните са в помощ, осветяват пред колата по силно и малко настрани та умората е по малка ама може и без тях. На 166 е най лошата комбинация силни дълги силни халогени и слаби къси ако е заминал рефлектора. Та моя съвет е ако ви се занимава направете като колегата, на мойта кола макар и с ксенон десния фар вече не свети като хората и сега ще го правя че аз съм много претенциозен на тема фарове и без друго.

Comment

• Първоначално публикувано от Коки
                            Ето ти градивна критика: ползвайки този метод може и да "спестяваш" нещо, но вместо както казва колегата да решиш проблема, рискуваш тези 40 лв да отидат още при първите ченгета, които те спрат. Защото това с халогенките е лллеко нарушение на ЗДП.
                            Дотук добре.Само ,че ЗДП наистина регламентира това,но ушевите рядко се заяйдат за това и аз като човек ,който си взе административното право с 5 тоя семестър мога да споделя,че един евентуален подобен акт за халогенни още с 1 обжалване няма да издържи,защото винаги можеш да кажеш ,че 2 км по назад има мъгла.Спор няма ,че е подобре да си с хубави къси,аз и макар с 3 год. шофъорски стаж ,знам ,че е така.Просто предложих една алтернатива за 0 лева,която на първо време става според мен.

Comment

Дотук добре.Само ,че ЗДП наистина регламентира това,но ушевите рядко се заяйдат за това и аз като човек ,който си взе административното право с 5 тоя семестър мога да споделя,че един евентуален подобен акт за халогенни още с 1 обжалване няма да издържи,защото винаги можеш да кажеш ,че 2 км по назад има мъгла.Спор няма ,че е подобре да си с хубави къси,аз и макар с 3 год. шофъорски стаж ,знам ,че е така.Просто предложих една алтернатива за 0 лева,която на първо време става според мен.
                              Не е работа на халогени да се кара мното е неудобно и гадно. Това е хаярене. На мен лично ми обявиха 20 лв. за двате рефлектора като ги изпратих. Предпочитам за 20 лв. да си имам нормални фарове и като нови. А в големите градове няма как да спорим, че 2 км назад имало мъгла и тука полицаите са съвсем други. Предпочитам да карам изправна кола с нормални фарове и да си нямам грижи.

Comment

Дотук добре.Само ,че ЗДП наистина регламентира това,но ушевите рядко се заяйдат за това...
                                Мен са ме спирали поне 5-6 пъти точно затова, а веднъж и акт отнесох.

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                                ...и аз като човек ,който си взе административното право с 5 тоя семестър мога да споделя,че един евентуален подобен акт за халогенни още с 1 обжалване няма да издържи...
                                Значи би следвало да си наясно, че НП до 50 лв не могат да се обжалват

Както и да е, мисълта ми е, че е по-добре да инвестираш 50 лв в колата си, отколкото да не ги инвестираш. В крайна сметка, добрата видимост е за твое добро, а не на някого другиго. По същата причина си слагам колана не заради ченгелите, а заради мен самия.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X